معاونت پرورشی

شرح وظایف معاون پرورشی

شاغل این پست با رعایت اصول و موازین شرعی و اسلامی زیر نظر مدیر واحد آموزشی عهده دار وظایف ذیل می باشد:

۱-برنامه ریزی ، سازماندهی، هدایت وارزیابی و پیگیری اجرای فعالیتهای پرورشی و تربیت بدنی مدرسه

۲- تهیه وتدوین برنامه سالانه وتقویم اجرایی فعالیت پرورشی و تربیت بدنی مدرسه با همکاری دبیر یا مربی ذیربط  بر اساس سیاست های ابلاغی ، نیازسنجی و مشورت با مدیر مدرسه وارائه آن به شورای مدرسه برای تصویب.

۳- هماهنگی و ارتباط با مسئولان ذیربط اداری و حضور در جلسات و همایش های حوزه پرورشی و آموزشی .

۴- نظارت بر حسن اجرای اقامه نماز جماعت، فعالیتهای قرآنی و تعلیم شعائر دینی و انقلابی در مدرسه با استفاده از ظرفیت تشکل های دانش آموزی و شورای دانش آموزان مدرسه.

۵- تعامل با معلمان داوطلب برای ایفای نقش فعال تر پرورشی آنان در داخل و خارج مدرسه و نیز هماهنگی با معلمان پیشکسوت با هدف بهره گیری از همکاری آنان برای تعمیم فعالیتهای پرورشی در چارچوب با ساخت های تربیتی.

۶-نظارت بر اجرای شیوه نامه ، بخشنامه ها و دستورالعمل های حوزه پرورشی و تربیت بدنی، سلامت ومشاوره های تربیتی.

۷-نظارت بر حسن اجرای برنامه ها و فعالیتهای پرورشی و مراسم آغازین مدارس، مناسبت ها و ایام ا….

۸- برنامه ریزی و نظارت در زمینه برنامه های ارتقای سطح بهداشت روان ، شادی و نشاط دانش آموزان و طرح های پیشگیرانه و محیطی با نشاط در مدرسه با بهره گیری از کلیه عوامل ، امکانات ومولفه های موثر درون و برون مدرسه.

۹- تهیه و تنظیم گزارش از عملکرد پرورشی مدرسه برای مدیریت شهرستان/منطقه با رویکرد تحلیلی و ارزیابی کیفی براساس بخشنامه ها ، شیوه نامه ها و ….

۱۰- اهتمام به ارتقای سلامت دانش آموزان و ورزش همگانی با همکاری معلمان با معلمان ذیربط بر اساس بخشنامه های مربوطه.

۱۱- تسهیل زمینه های شناسایی دانش آموزان مستعد در زمینه های مختلف تربیت بدنی ، علمی ، فرهنگی وهنری و … با همکاری مربیان پرورشی و دیگر عوامل آموزشی و ایجاد بستر مناسب در جهت بهره گیری، حمایت و پیشتیبانی از آنها با هدف تسریع مراحل رشد و شکوفایی استعداد ها، براساس دستور العمل های مربوطه.

۱۲-برنامه ریزی در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در راستای توسعه و تقویت خلاقیت ، استعداد های بالقوه و مهارت های فردی با اجتماعی آنان با همکاری سازمان دانش آموزی و سایر تشکل های دانش آموزی .

۱۳-همکاری برای راه اندازی تشکل های دانش آموزی مصوب در مدرسه و نظارت و هماهنگی فعالیتهای آنان براساس ضوابط و مقررات مربوطه.

۱۴-حضور فعال و موثر در شورای مدرسه و نظارت و پیگیری برحسن اجرای مصوبات این شورا در رابطه با امور پرورشی ، تربیت بدنی، مشاوره امورتربیتی و تحصیلی و سلامت دانش آموزان.

۱۵-نظارت بر کیفیت تدریس دروس پرورشی با توجه به بخشنامه های مربوطه .

۱۶-تقویت حس مسئولیت پذیری دانش آموزان در برابر خود و دیگران.

۱۷-تشویق دانش آموزان به  درک حفظ ارزشهای میهنی اسلامی بگونه ای متعادل در کنار یکدیگر .

۱۸-تلاش درجهت ایجاد زمینه های تلفیق فعالیتهای تربیتی و درک آنها از سوی معلمین و دانش آموزان به ویژه در دروس که امکان رشد پتانسیل های پرورشی را دارند، همچون تربیت بدنی، هنر، آزمایشگاه و …

۱۹-کوشش در جهت حفظ و ارتباط و تعامل مطلوب معلم و دانش آموز به منظور حفظ ارزشهای معلم و شاگرد .

۲۰-انجام سایر امور ارجاعی و عندالزوم درچارچوب پست مورد تصدی.